perjantai 17. huhtikuuta 2015

Airbnb majoituksen välikätenä

Airbnb on kasvanut huomattavasti viime vuosina ainakin oman kokemukseni perusteella, mutta silti monet eivät ole siitä vielä kuulleet. Airbnb:n kautta voi varata jaetun huoneen, yksityisen huoneen tai kokonaisen asunnon toiselta henkilöltä. Airbnb on lähtökohtaisesti tarkoitettu yksityisille vuokranantajille, mutta joukkoon on eksynyt myös huoneistohotellien pitäjiä. 

Olemme käyttäneet Airbnb:tä nyt neljä kertaa: Pariisissa, New Yorkissa ja kahdesti Lontoossa. Kaikki on mennyt hyvin näillä kerroilla. Sopivaa paikkaa pohtiessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota arvosteluihin ja paikan kuvaukseen. Ennen paikan varaamista kannattaa myös olla yhteydessä vuokranantajaan ja kysyä edes jotain. Itse olemme esittäneet lisäkysymyksiä paikan varustelusta esim. pyyhkeistä sekä saapumisajankohdastamme. Jos saavut erittäin aikaisin tai myöhään, kannattaa tästä ilmoittaa jo ennen varaamista.

Lontoossa, asunnon keittiö ja avomieheni
Plussaa Airbnb:ssä on ehdottomasti hotelleja edullisemmat hinnat. Majoituksen saa yleensä paremmasta sijainnista pienemmällä summalla. Pariskuntana emme halua majoittua hostellien makuusaleihin, jotka monessa paikassa ovat se kaikista edullisin vaihtoehto. Joskus Airbnb:n hinnat kuitenkin voittavat nämäkin. Airbnb:ssä on lisäksi monia turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia. Majoituksesta jätetään palautetta ja kaikki rahaliikenne kulkee Airbnb:n kautta. Suhteellisen iso osa vuokranantajien kuvista on lisäksi "verified by airbnb" eli tiedetään, että ne ovat aitoja kuvia kyseisestä asunnosta, eivätkä mitään netistä poimittuja.

Airbnb:n käytössä on monia plussia, mutta siinä on myös miinuksensa. Itse pidän isona miinuksena hakutoimintoa. Ennen asunnot pystyi järjestämään halvimmasta kalliimpaan, mutta tämä ominaisuus on jonkun päivityksen myötä poistunut. Hintahaitaria pystyy onneksi rajaamaan. Asuntoja selatessa näkyy yksittäisen yön hinta, mikä ei valitettavasti kerro todellisuutta kokonaiskustannuksista. Majoituksen hinnan lisäksi peritään Airbnb:n palvelumaksu ja siivousmaksu. Siivousmaksut voivat vaihdella 0-100 euron välillä. Kiinnostava asunto kannattaa aina avata uuteen välilehteen ja katsoa tarkemmin, paljonko kyseinen huone maksaa yöltä kaikkine kuluineen.

Hyvä vinkki on myös se, että kannattaa googlata asuinalue, jolla halpa asunto/huone sijaitsee. Ihmettelin ensin, kun kaikki Singaporen halvimmat asunnot löytyivät samalta kadulta, mutta google osasi kertoa, että kyseinen katu on punaisten lyhtyjen aluetta. Päätin siis alkaa etsiä majapaikkaa tämän alueen ulkopuolelta. Lontoossa en ollut tutkimut kovin tarkkaan huoneemme naapurustoa, joka tuntui kyllä sitten hienoisena turvattomuutena alueella liikkuessa.

Muistilista varauksen tekoon
- Katso kokonaiskustannukset ja vertaile hintoja sekä Airbnb:n sisällä että ulkopuolella
- Lue asunnon ja vuokranantajana profiilit erittäin tarkasti! (opittu kantapään kautta)
- Viestittele vuokranantajan kanssa ennen varausta
- Googlaa asuinalue ja tarkista kuinka hyvin alueelta kulkee julkinen liikenne

Kohta meilläkin on taas edessä Airbnb:n ahkeraa käyttöä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti